16/01/2023
From the 4th to the 6th of December 2023, CROPDIVA welcomes guests from all over the world for its first international symposium. Partners from 12 different countries, 27 different universities, companies and organisations relocate to the St. Peter’s Abbey in Ghent (Belgium) to discuss the general topic of Agrobiodiversity along the value chain.
29/12/2022
Министарство науке, технолошког развоја и иновација дана 25. децембра 2022. године расписало је Шести позив за укључење талентованих младих истраживача – студената докторских студија у научноистраживачки рад НИО. Текст Позива и пријаве могу са преузети са сајта Министарства www.nitra.gov.rs на адреси: https://nitra.gov.rs/tekst/456/s-e-s-t-i-p-o-z-i-v-talentovanim-mladim-istrazivacima.php
29/12/2022
Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву особља за Еразмус+ одлазну мобилност са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму. ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА (КОНКУРСА): 19. децембар 2022. године – 20. јануар 2023. године РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: петак, 20. јануар 2023. године до …
29/12/2022
Naša draga koleginica Dr Alena Stupar, Dr Jovana Despotović i Dr Tijana Milićević su ovogodišnje dobitnice Nacionalnih stipendija u okviru renomiranog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal – UNESCO For Women in Science). Na svečanoj ceremoniji održanoj u Vladi Republike Srbije, najtalentovanijim mladim naučnicama u dodeljene su stipendije u vrednosti od po 5 …
20/12/2022
Obaveštavamo vas da je časopis „Food and Feed Research“ koji izdaje Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, prihvaćen za indeksiranje u Scopus bazi (Elsevier) i od novembra 2022. god. je uvršten u njihovu zvaničnu listu Scopus Title list. Časopis Food and Feed Research je za 2022. god. kategorisan u M24 kategoriju prema listi …
15/12/2022
CROPDIVA Newsletter No. 4
05/12/2022
The study visit of researchers from FINS was organized in the period from November 7 to 12, 2022, in order to implement the tasks of the bilateral cooperation project entitled DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON-DAIRY BEVERAGES in cooperation with the Federal College and Research Institute for Viticulture and Pomology, Klosterneuburg in Austria. During the stay, …
05/12/2022
Studijska poseta istraživača sa FINS-a je organizovana u periodu od 07. do 12. novembra 2022. godine u cilju realizacije zadataka po projektu bilateralne saradnje pod nazivom DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON – DAIRY BEVERAGES u saradnji sa Federal College and Research Institute for Viticulture and Pomology, Klosterneuburg u Austriji. Tokom boravka organizovana je poseta laboratorija, …
14/11/2022
Poštovani korisnici naših usluga, Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Laboratorija za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane FINSLab, Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, nakon uspešno odbranjene akreditacije i zvanično dobila novi Obim akreditacije sa 21.10.2022. Novi Obim akreditacije obuhvatio je, pored postojećih metoda, proširenje obima kada je u pitanju određivanje …
17/10/2022
We are happy to announce that our materials for launching the call for start-ups/spin-offs are ready. Kindly disseminate the call information on your organization’s website, social media, and mailing list to all your academic start-up/spin-off companies. Priority will be given to start-up/spin-off companies of the partner organisations: University of Warsaw, Lodz University of Technology, …