O nama

#FINS

Institut kao centar izvrsnosti i jedan od lidera naučnotehnološkog razvoja i inovacija u lancu hrane u Evropi i svetu.

Kontaktimg

Misija

Postizanje vrhunskih naučnoistraživačkih rezultata u cilju povećanja konkurentnosti srpske privrede, kroz unapređenje proizvodnje bezbedne i zdrave hrane, koja doprinosi zdravlju i boljem kvalitetu života ljudi.

3575

Realizovanih projekata

8

Prehrambenih sektora

58

Istraživača

Vizija

Institut kao centar izvrsnosti i jedan od lidera naučnotehnološkog razvoja i inovacija u lancu hrane u Evropi i svetu.

Naučni institut za prehrambene tehnologije (FINS) jedan je od vodećih instituta u oblasti istraživanja hrane i hrane za životinje. Istraživačka i poslovna strategija Instituta u saglasnosti je sa nacionalnom i evropskom strategijom prioriteta istraživanja i razvoja iz oblasti poljoprivrede i hrane, čiji je primarni kriterijum: promocija u održivom upravljanju proizvodnjom hrane, stvaranju i iskorišćavanju bioloških potencijala i razvoju novih tehnologija i proizvoda u lancu hrane u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

Institut je formiran odlukom Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine na bazi istraživačkih potencijala i gotovo 50 godina duge tradicije i iskustava Zavoda za tehnologiju žita i brašna, Zavoda za tehnologiju šećera, Zavoda za tehnologiju mesa, Zavoda za tehnologiju voća i povrća i Zavoda za tehnologiju hrane za životinje, koji su poslovali u okviru Jugoslovenskog instituta za prehrambenu industriju i Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

FINS je počeo rad kao samostalna organizacija 1. januara 2007. godine, a primljen je u sastav Univerziteta u Novom Sadu odlukom Saveta Univerziteta 21. decembra 2007. godine.

Reference

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.