12/02/2020
U okviru 14. Sajma Etno hrane i pića, koji je održan u periodu od 23. do 26. novembra 2019. godine na Beogradskom sajmu, projekat TASQ (HUSRB/1602/41/0146) imao je svoj sopstveni izložbeni prostor u okviru koga su predstavljeni proizvođači tradicionalne hrane iz Srbije i Mađarske, nosioci žiga garancije kvaliteta TASQ. Za više informacija vidi… DETALJNIJE
22/11/2019
U okviru Interreg – IPA CBC projekta TASQ (HUSRB/1602/41/0146) nastavljaju se aktivnosti vezane za povećanje vidljivosti i prisustva tradicionalnih prehrambenih proizvoda na širem tržištu prekograničnog regiona. Za više informacija vidi… DETALJNIJE
14/10/2019
Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, u sredu 16.10.2019. godine sa početkom u 11.00 h, u Edu centru Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (Bulevara cara Lazara 1, Novi Sad), održaće se seminar za sakupljače meda pod nazivom „Inovacije u sakupljanju i proceni kvaliteta meda“. Seminar predstavlja aktivnost projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – …
27/11/2018
Poštovane kolege, Obaveštavamo vas da je otvoren novi konkurs za osoblje Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) za Erazmus+ KA1 stipendiranu mobilnost istraživačkog osoblja na Univerzitetu u Žešovu, Poljska. Više informacija o konkursu možete videti na sajtu UNS-a: http://www.uns.ac.rs/index.php/rs/mobilnost-osoblja/5660-erazmus-zesov-fins Prijave na konkurs se dostavljaju isključivo elektronskim putem na adresu: erasmus@fins.uns.ac.rs sa napomenom Prijava za Erasmus+ mobilnost osoblja na …
26/11/2018
U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu, održana je otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Detaljnije
15/11/2018
Traditional and Standard Quality – TASQ U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu (ulica Hajduk Veljkova 11, Novi Sad), biće održana otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i …
19/07/2018
Dana 17.jula 2018. godine, Institut su posetili dr Saša Lazović, pomoćnik ministra za nauku i tehnološki razvoj, analitičar za biotehnologiju i poljoprivredu Ivana Rajčić, kao i Dragan Satarić, analitičar za elektroniku, telekomunikacije i informacione tehnologije. U razgovoru sa rukovodstvom su razmotrena aktuelna pitanja uključenja mladih u postojeći ciklus projekata, budućeg finansiranja nauke i mogućnosti za …
17/07/2018
“Naučni institut za prehrambene tehnologije je uspostavio poslovno-tehničku saradnju sa multinacionalnom kompanijom “Viscofan”. “Viscofan” je globalni lider u proizvodnji i distribuciji omotača za industriju mesa. Proizvodni kapaciteti ove kompanije se nalaze u Belgiji, Brazilu, Kini, Češkoj, Nemačkoj, Meksiku, Srbiji, Španiji, Urugvaju i SAD. Kompanija “Viscofan” sarađuje sa Institutom na različitim nivoima. Između ostalog, zaposleni u …
11/07/2018
4. Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ i 18. Međunarodni simpozijum „Tehnologija hrane za životinje“ održaće se zajedno od 23. do 25. oktobra ove godine u Novom Sadu, a u okviru događaja FoodTech2018. Kongres koji se već tradicionalno održava svake druge godine, ima za cilj da predstavi najnovija naučna saznanja, omogući individualnu i institucionalnu …
25/04/2018
Dana 25. aprila 2018. naš Institut su posetili državni sekretar prof. dr Vladimir Popović i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije prof. dr Viktor Nedović. Pored razgovora sa rukovodstvom Instituta, gosti su obišli i prostorije Instituta, Laboratoriju za mikroanalitiku, senzorsku ocenu i pilot – postrojenja. Nakon obilaska, gosti su izneli utiske i bili …