Vesti

26/11/2018

TASQ Tradicionalni i standardni kvalitet HUSRB/1602/41/0146

U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu, održana je otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Detaljnije

15/11/2018

Otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet”

Traditional and Standard Quality – TASQ U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu (ulica Hajduk Veljkova 11, Novi Sad), biće održana otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i

19/07/2018

FINS na pravom putu

Dana 17.jula 2018. godine, Institut su posetili dr Saša Lazović, pomoćnik ministra za nauku i tehnološki razvoj, analitičar za biotehnologiju i poljoprivredu Ivana Rajčić, kao i Dragan Satarić, analitičar za elektroniku, telekomunikacije i informacione tehnologije. U razgovoru sa rukovodstvom su razmotrena aktuelna pitanja uključenja mladih u postojeći ciklus projekata, budućeg finansiranja nauke i mogućnosti za

17/07/2018

Viscofan – poslovno-tehnička saradnja

“Naučni institut za prehrambene tehnologije je uspostavio poslovno-tehničku saradnju sa multinacionalnom kompanijom “Viscofan”. “Viscofan” je globalni lider u proizvodnji i distribuciji omotača za industriju mesa. Proizvodni kapaciteti ove kompanije se nalaze u Belgiji, Brazilu, Kini, Češkoj, Nemačkoj, Meksiku, Srbiji, Španiji, Urugvaju i SAD. Kompanija “Viscofan” sarađuje sa Institutom na različitim nivoima. Između ostalog, zaposleni u

11/07/2018

FoodTech2018 23. – 25. Oktobar 2018 u Novom Sadu

4. Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ i 18. Međunarodni simpozijum „Tehnologija hrane za životinje“ održaće se zajedno od 23. do 25. oktobra ove godine u Novom Sadu, a u okviru događaja FoodTech2018. Kongres koji se već tradicionalno održava svake druge godine, ima za cilj da predstavi najnovija naučna saznanja, omogući individualnu i institucionalnu

25/04/2018

Poseta državnog sekretara i pomoćnika ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije

Dana 25. aprila 2018. naš Institut su posetili državni sekretar prof. dr Vladimir Popović i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije prof. dr Viktor Nedović. Pored razgovora sa rukovodstvom Instituta, gosti su obišli i prostorije Instituta, Laboratoriju za mikroanalitiku, senzorsku ocenu i pilot – postrojenja. Nakon obilaska, gosti su izneli utiske i bili

29/12/2017

FINS od velikog značaja za proizvodnju hrane

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Prof dr Zoran Milošević, 28. decembra 2017. godine su posetili Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS). Tom prilikom gosti su obišli laboratorije i pilot postrojenja FINS-a i rukovodstvom održali radni sastanak. Uvaženi gosti su posebno istakli značaj Instituta

29/12/2017

Srećna i uspešna Nova godina i srećan Božić

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu Vam želi srećnu i uspešnu Novu godinu i srećan Božić!

25/12/2017

Obuka: PROCESI U TEHNOLOGIJI HRANE ZA ŽIVOTINJE

Pozivamo Vas na prvi kurs „Procesi u tehnologiji hrane za životinje“, sa praktičnom obukom u Pilot postrojenju za proizvodnju hrane za životinje i Laboratoriji za fizička ispitivanja hrane za životinje Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Datum održavanja: 15.-16.01.2018. sa početkom u 9h Mesto održavanja: Naučni institut za prehrambene tehnologije, Bulevar cara Lazara 1, Novi

13/11/2017

Aleksandra Torbica počasni profesor University of Commerce, Harbin China

Dr. Na Zhang, vanredni profesor i Prof. Yanguo Shi, dekan School of Food Engineering, University of Commerce, Harbin China pozvali su našu koleginicu dr Aleksandru Torbicu, naučnog savetnika u posetu njihovom Univerzitetu tokom oktobra 2017. godine. Tom prilikom je dr Aleksandra Torbica održala skup predavanja iz oblasti “Advanced Food Chemistry” za student master studija, a

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.