Vesti

23/05/2023

CROPDIVA workshop „Support to local food producers through understanding the correct declaration of products“

FINS presented CROPDIVA project at the workshop, „Support to local food producers through understanding the correct declaration of products“, held at the 90th International Agricultural Fair in Novi Sad on May 22nd, 2023.  The aim of this workshop was to provide support to local and small food producers in relation to product declaration in order to

23/05/2023

GRAINEFIT-FAO- Radionica „Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda“

Juče smo u okviru FAO projekta „Grainefit“ organizovali radionicu „Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda“, koja je okupila poljoprivredna gazdinstva i male proizvođače prehrambenih proizvoda. Cilj ove radionice bio je da pružimo podršku lokalnim i malim proizvođačima hrane u vezi sa deklarisanjem proizvoda, kako bi unapredili proizvode koje plasiraju na tržište –

22/05/2023

Poseta Međunarodnog savetodavnog odbora u okviru projekta SAIGE

U okviru projekta SAIGE u FINS-u  17. i 18. maja  boravili su članovi Međunarodnog savetodavnog odbora koji čine  visokoprofilisani eksperti u oblasti istraživanja, inovacija i transfera tehnologije iz vodećih evropskih institucija kao što su: Teagasc Food Research Centre, Irska; C.E.B.A.S. -C.S.I.C., Španija, Fakultet za menadžment, Varšava, Poljska i Institut za molekularnu medicinu João Lobo Antunes,

16/05/2023

CROPDIVA H2020- presentation from the 8th International Conference „Sustainable Postharvest and Food Technologies“ (INOPTEP 2023)

We are happy to announce that the work of the H2020CROPDIVA team from FINS regarding the development of functional spread based on faba bean seeds resulted in an interesting publication that was presented at the 8th International Conference „Sustainable Postharvest and Food Technologies“ (INOPTEP 2023). The main focus of this work was to evaluate the

15/05/2023

Workshop „Regional Innovation Needs vs. Innovation Capacity of HEIs“

📢 We had an incredible workshop last week on „Regional Innovation Needs vs. Innovation Capacity of HEIs“ within the InterHEI project! 🌍✨ 🔬 Our workshop delved into the fascinating topic of innovation, focusing on the delicate balance between regional innovation needs and the innovation capacity of Higher Education Institutions (HEIs). We were thrilled to explore

12/05/2023

POZIV NA RADIONICU – Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda

POZIV NA RADIONICU – Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda, 22.05.2023. godine u sali 6 Kongresnog centra Master Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad u periodu 11-13h, tokom trajanja 90. međunarodnog Poljoprivrednog sajma. Radionica je namenjena proizvođačima i prerađivačima hrane, a realizuju je istraživači Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i

10/05/2023

InterHEI Insight Academy Foods for Health

📣 Are you an academic or non-academic staff from scientific organisations and interested in spinning off #innovative companies in the area of #food and #health? Join our 2nd Insight Academy and learn how to bring your company idea to Life! The Insight Academy is part of the InterHEI initiative (https://www.interhei.eu) under the EIT HEI Initiative aimed at unlocking the potential of European higher education institutions

11/04/2023

Uvodna konferencija istraživačkog projekta ALLIANCE

U Arilju je 5.aprila 2023. godine održana Uvodna konferencija istraživačkog projekta ALLIANCE (ID: 101084188), koji se  implementira u okviru Horizon Europe programa, u dvanaest evropskih zemalja. Cilj ovog projekta je sprečavanje prevara u oblasti organske hrane, kao i hrane sa oznakama geografskog porekla. U tom smislu, srpski proizvod koji će biti obuhvaćen aktivnostima ovog projekta

06/04/2023

PROTOPOWER

Sjajna vest! Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, uz učešće kolega sa Tehnološkog fakulteta, Novi Sad, dobio novi istraživački projekat! Naš tim, predvođen dr Pavlom Jovanovom, posvetiće se  pronalaženju inovativnih rešenja u okviru „Zelenog programa saradnje nauke i privrede“, koji finansira Fond za nauku Republike Srbije pod nazivom 

06/04/2023

PEKARIJADA

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu bio je 4. i 5. aprila domaćin PEKARIJADE, najvećeg nacionalnog takmičenja za najboljeg profesionalnog pekara i najboljeg budućeg mladog pekara (koji se tek školuju za ovo zanimanje). Takmičari su pokazali veliko znanje i umešnost u izradi pica, štrudli, bureka, hleba i umetničkog dela. Takmičenje PEKARIJADA se odvijalo

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.