13/06/2023
CROPDIVA Newsletter No. 5
06/06/2023
Pomoćnik direktora za Transfer tehnologije Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, dr Olivera Šimurina, vodila je radionicu za profesionalce u oblasti hrane na kojoj je organizovan interaktivni rad izračunavanje nutri skora na konkretnim primerima koji su priloženi od strane učesnika. U okviru radionice održana je diskusija koju je vodio gospodin Branislav Raketić, rukovodilac …
30/05/2023
Delegacija Nacionalne akademije nauke Belorusije, posetila je u sredu , 24. maja 2023. godine, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, u cilju upoznavanja, sagledavanja mogućnosti za zajedničke aktivnosti i potpisivanja memoranduma o saradnji. Na dvočasovnom sastanku predstavnici Instituta za industriju mesa i mleka i Instituta za mikrobiologiju su predstavili svoje institucije, kao i …
30/05/2023
Prilikom zvanične posete delegacije iz Italije CREA-IT – Council for Agricultural Research and Economics FINS-u, nakon obilaska Instituta, potpisan je Memorandum o razumevanju i razmotrene su mnogobrojne mogućnosti naše buduće saradnje preko zajedničkih projekata finansiranih iz različitih izvora finansiranja. During the official visit of the CREA-IT- Council for Agricultural Research and Economics delegation from Italy …
23/05/2023
FINS presented CROPDIVA project at the workshop, „Support to local food producers through understanding the correct declaration of products“, held at the 90th International Agricultural Fair in Novi Sad on May 22nd, 2023. The aim of this workshop was to provide support to local and small food producers in relation to product declaration in order to …
23/05/2023
Juče smo u okviru FAO projekta „Grainefit“ organizovali radionicu „Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda“, koja je okupila poljoprivredna gazdinstva i male proizvođače prehrambenih proizvoda. Cilj ove radionice bio je da pružimo podršku lokalnim i malim proizvođačima hrane u vezi sa deklarisanjem proizvoda, kako bi unapredili proizvode koje plasiraju na tržište – …
22/05/2023
U okviru projekta SAIGE u FINS-u 17. i 18. maja boravili su članovi Međunarodnog savetodavnog odbora koji čine visokoprofilisani eksperti u oblasti istraživanja, inovacija i transfera tehnologije iz vodećih evropskih institucija kao što su: Teagasc Food Research Centre, Irska; C.E.B.A.S. -C.S.I.C., Španija, Fakultet za menadžment, Varšava, Poljska i Institut za molekularnu medicinu João Lobo Antunes, …
16/05/2023
We are happy to announce that the work of the H2020CROPDIVA team from FINS regarding the development of functional spread based on faba bean seeds resulted in an interesting publication that was presented at the 8th International Conference „Sustainable Postharvest and Food Technologies“ (INOPTEP 2023). The main focus of this work was to evaluate the …
15/05/2023
📢 We had an incredible workshop last week on „Regional Innovation Needs vs. Innovation Capacity of HEIs“ within the InterHEI project! 🌍✨ 🔬 Our workshop delved into the fascinating topic of innovation, focusing on the delicate balance between regional innovation needs and the innovation capacity of Higher Education Institutions (HEIs). We were thrilled to explore …
12/05/2023
POZIV NA RADIONICU – Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda, 22.05.2023. godine u sali 6 Kongresnog centra Master Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad u periodu 11-13h, tokom trajanja 90. međunarodnog Poljoprivrednog sajma. Radionica je namenjena proizvođačima i prerađivačima hrane, a realizuju je istraživači Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i …