Otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet”

Traditional and Standard Quality – TASQ

U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu (ulica Hajduk Veljkova 11, Novi Sad), biće održana otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Interreg – IPA CBC Mađarska – Srbija je program prekogranične saradnje u pograničnom regionu Mađarske i Srbije koji podržava razvoj stabilnog regiona okrenutog saradnji pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“.

Otvarajuća konferencija će se odvijati u dva bloka od po 45 minuta pri čemu će u prvom delu goste pozdraviti predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, kao i Univerziteta u Novom Sadu, direktor Naučnog instituta za prehrambene tehnologije i partneri na projektu u Srbiji i Mađarskoj, dok će drugi deo biti rezervisan za predstavljanje TASQ projekta.

O TASQ projektu

Projekat „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“ otpočeo je sa realizacijom 1. jula 2018. godine, završava se 30. juna 2020. godine. Ukupna vrednost projekta je 414 754,82 EUR, a iznos sredstava koje Evropska unija (IPA) ulaže u ovaj projekat je 352 541,60 EUR. Partneri na TASQ projektu sa mađarske strane su: Eurotender asocijacija i Udruženje za region Homokhatsag, a sa srpske: Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, Zadružni Savez Vojvodine iz Novog Sada i Naučni Institut za prehrambene tehnologije sa Univerziteta u Novom Sadu, koji je i koordinator ovog projekta. Projekat je odabran za finansiranje i trenutno je u fazi potpisivanja ugovora. Nakon sklapanja ugovora, informacije o projektu, uključujući njegov naziv, opis, naziv Vodećeg korisnika i iznos dodeljenih sredstava, biće objavljeni u odeljku Projekti na internet stranici Programa. Projekat TASQ ima za cilj da poveća konkurentnost, standardizuje kvalitet i omogući nove promotivne i prodajne kanale tradicionalnih prehrambenih proizvoda koje odlikuju specifične karakteristike i visoka reputacija.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.