Posts with the term: Knjige

NOMOGRAM ZA IZRAČUNAVANJE MEŠAVINE, TABLICA ZA SEJNA TKIVA

https://fins.uns.ac.rs/publication/nomogram-za-izracunavanje-mesavine-tablica-za-sejna-tkiva/

METODE ISPITIVANJA KVALITETA ŽITA, BRAŠNA I GOTOVIH PROIZVODA

Knjiga predstavlja značajan prilog rešavanju problema utvrđivanja tehnološkog kvaliteta žita, brašna, odnosno gotovih proizvoda. U knjizi su objedinjeni i osavremenjeni svi metodi neophodni za analizu kvaliteta žita, mlinskih, pekarskih i testeničarskih proizvoda, koji se mogu koristiti u naučnoistraživačkim ili pogonskim laboratorijama.

https://fins.uns.ac.rs/publication/metode-ispitivanja-kvaliteta-zita-brasna-i-gotovih-proizvoda/

TEHNOLOGIJA ŽITA I BRAŠNA

Ovo je prva od tri knjige koje obrađuju problematiku tehnologije žita i brašna. Prva knjiga obuhvata skladištenje i mlinsku preradu žita u okviru četiri poglavlja. Namenjena je svim naučnim radnicima, inženjerima u industriji i studentima koji se bave problematikom proizvodnje i prerade brašna.

https://fins.uns.ac.rs/publication/tehnologija-zita-i-brasna/

TEHNOLOGIJA PEKARSKE PROIZVODNJE

Ova knjiga obuhvata savremena naučna i industrijska dostignuća u oblasti tehnologije pekarske proizvodnje. Knjiga predstavlja izvor informacija koje daju kompletnu sliku procesa obuhvaćenih u okviru pekarske proizvodnje, koji daju izuzetan temelj razvoja naučnog rada kao i izvor potencijalnih rešenja problema u pekarskoj proizvodnji koji se javljaju u praksi.

https://fins.uns.ac.rs/publication/tehnologija-pekarske-proizvodnje/

PŠENIČNO BRAŠNO

U knjizi je sistematski i jasno dat veliki broj informacija vezanih za pšenično brašno, kao što su struktura i osobine najvažnijih sastojaka pšeničnog brašna, faktori kvaliteta, karakteristike brašna prema pojedinim namenama, mogućnosti uticaja na kvalitet pšeničnog brašna.

https://fins.uns.ac.rs/publication/psenicno-brasno/