Browsing Technical solution by Title
Now showing items 1-16 of 16
-
Čajno pecivo od brašna spelte, tritikalea, raži i ječma, obogaćeno prehrambenim vlaknima i obojeno prirodnim bojama koje potiču od nusproizvoda prerade voća i povrća
(Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, 2022-04-29) -
Hleb sa ekstraktom kvasca
(2022)Hleb sa ekstraktom kvasca je nov funkcionalni proizvod sa dodatkom aktivnog sastojka, pri čemu se smanjuje unos soli, povećava unos proteina i mineralnih materija, poboljšavaju organoleptička svojstva (ukus i miris) ... -
"Hrana za koke nosilje - Spirulina plus"
(Univezitet u Novom Sadu, Naučni institut za prehrambene tehnologije, 2022) -
Hrana za koke nosilje-Hlorela plus
(Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, 2022)Alge su prepoznate kao potencijalno alternativno proteinsko hranivo i funkcionalni dodatak hrani za životinje, stoga njihova upotreba u ishrani životinja postaje sve intenzivnija poslednjih godina. Dodatkom algi u ishrani ... -
Korn fleks sa dodatkom konzumnog suncokreta
(2021)Korn fleks sa dodatkom konzumnog suncokreta je nov funkcionalni proizvod sa povećanim antioksidativnim potencijalom i većim sadržajem esencijalnih aminokiselina. Ovakav proizvod je značajan za zdravstvenu bezbednost ... -
Kreker na bazi kukuruza pigmentiranog perikarpa visoke nutritivne vrednosti
(2023)Kreker na bazi kukuruza pigmentiranog perikarpa visoke nutritivne vrednosti je tehničko rešenje usvojeno na 16. redovnoj sednici Matičnog naučnog odbora za biotehnologiju i poljoprivredu, 25.04.2023. godine. -
Termostabilni voćni nadev od tropa višnje
(2023-04-25)