4. Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane“ i 18. Međunarodni simpozijum „Tehnologija hrane za životinje“ održaće se zajedno od 23. do 25. oktobra ove godine u Novom Sadu, a u okviru događaja FoodTech2018. Kongres koji se već tradicionalno održava svake druge godine, ima za cilj da predstavi najnovija naučna saznanja, omogući individualnu i institucionalnu međunarodnu saradnju i umrežavanje i predstavljanje naše zemlje i njene tradicije obogaćene mirisima i ukusima lokalne hrane.
Hrana je naša suštinska potreba, obezbeđuje nam unos hranljivih sastojaka ali uživanje tokom konzumacije. U društveno odgovornom svetu, cilj svih koji učestvuju u kreiranju hrane i hrane za životinje je da kroz hranu obezbede dobro zdravlje i dug život, zaštite životnu sredinu, smanje siromaštvo i pre svega, utiču na zadovoljstvo potrošača. Inovacije i inovativni trendovi u tehnologiji hrane i hrane za životinje su jedan od načina da se ispune svi ovi zahtevi i ovaj svet učini boljim mestom za život.