Aktivnosti

#FINS

Od nauke to primene znanja u industriji

Kontaktimg

Naučnoistraživačka delatnost

Institut ima dugogodišnju ekspertizu i iskustvo u primeni najnovijih naučnih dostignuća u istraživanjima vezanim za hranu i prehrambene tehnologije. Pored iskusnog tima istraživača ojačanog mladim saradnicima, opremljenost Instituta modernim instrumentima garantuje kvalitetne rezultate i proizvode. Istraživanja se odvijaju po nacionalnim i evropskim strateškim prioritetima i savremenim industrijskim zahtevima i tendencijama.

Usluge Laboratorije za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane (FINSLab)

Naša akreditovana laboratorija koristi više od 100 analitičkih metoda, kako bi, u saradnji sa proizvođačima prehrambenih proizvoda, obezbedila stalan kvalitet i bezbednost njihovih proizvoda. Metode se stalno ažuriraju u skladu sa potrebama i zahtevima naših partnera iz privrede, potrošača, inspekcijskih službi itd.

Obrazovanje, informisanje i obučavanje

Diseminaciju naučnih i tehnoloških znanja iz oblasti hrane i prehrambenih tehnologija Institut obavlja putem organizovanja kongresa, seminara, radionica za male privrednike, izdavačke delatnosti, demonstracionim vežbama za studente, gostovanjima u medijima i raznim drugim oblicima popularizacije nauke i struke.

Međunarodna saradnja

Veliku važnost pridajemo međunarodnoj saradnji, kao načinu da sa stranim kolegama zajedničkim snagama ulazimo u naučna istraživanja iz naše oblasti, kao i da obezbedimo podršku iz međunarodnih fondova za finansiranje naučnih projekata, jačanje istraživačkih potencijala (infrastruktura, kadrovi) i umrežavanje sa drugim institucijama.

Transfer znanja i tehnologije

Saradnja sa privredom je važan segment aktivnosti Instituta i most između naučnih istraživanja i njihove primene u praksi. Ovaj proces realizuje se putem transfera znanja kroz konferencije, seminare i radionice, kao i putem transfera tehnologije kroz projekte, konsalting, projektovanje, studije izvodljivosti, elaborate o pojedinim proizvodima, obuku i slično. Zato kažemo da je Institut mesto gde se susreću nauka i privreda.

This site is registered on wpml.org as a development site.