The first results of the of the CheTea3D project dealing with the characterization of the sour cherry pomace were presented at FoodTech congress held from 16th to 18th October in Novi Sad.
Participants from more than 20 countries were able to familiarize with the CheTea3D project’s aim and preliminary results related to sour cherry pomace proximate composition.
This research was supported by the Science Fund of the Republic of Serbia, #12928, Advanced formulation of sour cherry pomace-based tea cookies: Integrating nutritional enhancement and 3D printing – CheTea3D.
Први резултати CheTea3D пројекта о саставу тропа вишње представљени су на овогодишњем FoodTech конгресу одржаном у Новом Саду од 16. до 18. октобра.
Учесници из више од 20 земаља имали су прилику да се упознају са циљем пројекта CheTea3D и прелиминарним резултатима у погледу хемијског састава тропа вишње.
Истраживање спроведено уз подршку Фонда за науку Републике Србије, #12928, Напредна формулација чајног пецива на бази тропа вишње: Интегрисање нутритивног обогаћења и 3Д штампе – CheTea3D.