MEDENJAK OD INTEGRALNOG HELJDINOG BRAŠNA

Medenjak od integralnog heldinog brašna je nutritivno vredan proizvod sa dodatom vrednošću, optimalnih teksturnih svojstava i poboljšanog ukusa.

Medenjak od integralnog heldinog brašna je nutritivno vredan proizvod sa dodatom vrednošću, optimalnih teksturnih svojstava i poboljšanog ukusa.

Fini pekarski proizvod sa funkcionalnim sastojcima

POTENCIJALNI EKSTERNI KORISNICI Mala, srednja i velika pekarska i konditorska preduzeća.

OPIS PROIZVODA:
Medenjak od integralnog heldinog brašna je nutritivno vredan proizvod sa dodatom vrednošću, optimalnih teksturnih svojstava i poboljšanog ukusa.
Medenjak od integralnog heljdinog brašna ima veću nutritivnu vrednost od standardnog medenjaka zbog povećanog sadržaja proteina, ukupnih dijetnih vlakana, gvožđa, mangana i cinka, a odlikuje ga i veća antioksidativna aktivnost, koju duguje rutinu, dominantnom antioksidantu heljdinog brašna.
Tehnološki postupak proizvodnje primenljiv je u svim pogonima koji poseduju opremu za proizvodnju keksa, biskvita i srodnih proizvoda.
Proizvod je kreiran kao rezultat istraživanja u okviru projekta TR-20068 “Prehrambeni proizvodi za grupe potrošača sa specijalnim zahtevima i potrebama”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.