PRIMENA MELASE ŠEĆERNE REPE I POLUPROIZVODA OD OSMOTSKI DEHIDRIRANOG VOĆA/POVRĆA U MELASI KAO NUTRITIVNO VREDNIH DODATAKA ZA OBOGAĆIVANJE PEKARSKIH I FINIH PEKARSKIH PROIZVODA

OPIS

Prvenstveni cilj ove monografije je da prikaže mogućnosti primene melase šećerne repe u  formulacijama pekarskih i finih pekarskih proizvoda sa aspekta njenog uticaja na tehnološki kvalitet proizvoda i njihovu nutritivnu vrednost. Proučavana je mogućnost direktnog uključenja melase u formulacije pekarskih i finih pekarskih proizvoda i indirektnog dodatka, preko voća/povrća prethodno osmotski dehidriranih u melasi šećerne repe. Na ovaj način se čini prvi korak ka uvođenju koncepta melase šećerne repe kao nutritivno vrednog i potencijalno funkcionalnog sastojka za obogaćivanje prehrambenih proizvoda.

Ova monografija predstavlja koristan izvor podataka za proizvođače sirovina, proizvođače pekarskih i finih pekarskih proizvoda, inženjere prehrambenih tehnologija i istraživače koji rade na poboljšanju i razvoju novih formulacija kao i za nutricioniste.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.