Diplomirani inženjer tehnologije, Tehnološki fakultet Novi Sad, 1994.
Magistar nauka – Prehrambene tehnologije, Tehnološki fakultet Novi Sad, 2005.
(naslov teze: “Standardizacija melase za fermentacionu industriju’’)
Doktor nauka – Prehrambeno-biotehnološke nauke, Tehnološki fakultet Novi Sad, 2010.
(naslov disertacije: “Proizvodnja bioetanola iz međufaznih produkata prerade šećerne repe’’)
Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Naučnoistraživački rad usmeren na kvalitet, bezbednost i nutritivnu vrednost hrane biljnih proizvoda, s aspekta iznalaženja, formulacije i karakterizacije novih, unapređenih, funkcionalnih proizvoda prehrambene industrije. Istraživanja u oblasti industrije šećera se odnose na kvalitet proizvoda, međuproizvoda i nusproizvoda prerade šećerne repe, s akcentom na primenu istih u fermentativnim, prerađivačkim i prehrambenim tehnologijama, kao i primena navedenih nusproizvoda u biotehnologiji.