Vesti

14/11/2022

NOVI OBIM AKREDITACIJE Laboratorije za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane- FINSLab

Poštovani korisnici naših usluga, Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Laboratorija za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane FINSLab, Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, nakon uspešno odbranjene akreditacije i zvanično dobila novi Obim akreditacije sa 21.10.2022. Novi Obim akreditacije obuhvatio je, pored postojećih metoda,  proširenje obima kada je u pitanju određivanje

17/10/2022

InterHEI – Communications and Branding 📢 Insight Academy (start-up/spin-off companies support program)

  We are happy to announce that our materials for launching the call for start-ups/spin-offs are ready. Kindly disseminate the call information on your organization’s website, social media, and mailing list to all your academic start-up/spin-off companies. Priority will be given to start-up/spin-off companies of the partner organisations: University of Warsaw, Lodz University of Technology,

29/09/2022

FORKITS project – Realized study visit

Within the FORKITS project, a study visit of researchers from UniSMART-Foundation of the University of Padua, Italy was realized at Institute of Food Technology in Novi Sad on September 20-22, 2022. The heads of the Institute’s research centers and project managers presented current research work at FINS. During the visit, UniSMART presented the best practices

29/09/2022

FORKITS projekat – Realizovana studijska poseta

U periodu od 20. do 22. septembra 2022. godine, u okviru FORKITS projekta istraživači iz UniSMART-Fondacije Univerziteta u Padovi, Italija su posetili Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Rukovodioci istraživačkih centara FINS-a i rukovodioci projekata su predstavili aktuelan istraživački rad. Tokom posete UniSMART-Fondacija je istraživačima iz partnerske institucije i učesnicima projekta predstavila znanja

22/09/2022

ЕРАЗМУС+ ЈАВНИ ПОЗИВ

Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву студената за Еразмус+ одлазну мобилност са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму. ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА (КОНКУРСА):  од 19. септембра 2022. до 12. октобра 2022. године РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: среда, 12. октобар 2022. године до

07/09/2022

FORKITS project – Study visit

A study visit of researchers from UniSMART-Foundation of the University of Padua, Italy will be organized at Institute of Food Technology in Novi Sad within the FORKITS project on September 20-22, 2022. During the visit, UniSMART will present the best practices in terms of technology transfer, competencies, education, and IP valorisation to a small delegation

07/09/2022

FORKITS projekat – Studijska poseta

Studijska poseta istraživača iz UniSMART-Fondacije Univerziteta u Padovi, Italija biće organizovana u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu u okviru projekta FORKITS u periodu od 20. do 22. septembra 2022. godine. Tokom posete UniSMART će istraživačima iz partnerske institucije i učesnicima projekta predstaviti znanja i iskustva u oblasti transfera tehnologije, obrazovanja i valorizacije

05/07/2022

Pridružite se najvećem hakatonu za prehrambenu industriju u regionu CIE!

Zainteresovani ste za temu inovativnog dizajna? Da li biste želeli da doživite brzi sprint dizajna proizvoda posvećen prehrambenoj industriji? Zatim se pridružite Challenge Labs CEE – dvonedeljnom maratonu inovativnog dizajna, koji organizuje EIT Food (Evropski institut za inovacije i tehnologiju), tokom kojeg učesnici razvijaju koncepte za proizvode ili usluge koji se bave aktuelnim izazovima u

22/06/2022

CROPDIVA -Newsletter 3- June 2022

CROPDIVA Newsletter No. 3

16/06/2022

Završna radionica u okviru projekta DEStiny „ Zelene ekstrakcione tehnike za inovativne prehrambene proizvode“

Završna radionica u okviru projekta DEStiny, održana 16.05.2022. godine, okupila je predstavike naučne zajednice iz naše zemlje i regiona u cilju kritičkog sagledavanja potencijala zelenih načina ekstrakcije za održive i ekološki prihvatljive namene. Osim predstavnika novosadskog univerziteta, sa Poljoprivrednog, Tehnološkog, i Medicinskog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka i FINS-a,  radionici su prisustvovali i kolege sa Tehnološkog