VISOKOPROTEINSKI INTEGRALNI HLEB OD SPELTA PŠENICE

Visokoproteinski integralni hleb od spelta pšenice pripada specijalnoj vrsti pekarskih proizvoda koja je definisana Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa

Visokoproteinski integralni hleb od spelta pšenice pripada specijalnoj vrsti pekarskih proizvoda koja je definisana Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa

POTENCIJALNI EKSTERNI KORISNICI
Mala, srednja i velika pekarska i konditorska preduzeća.

OPIS PROIZVODA:
Visokoproteinski integralni hleb od spelta pšenice pripada specijalnoj vrsti pekarskih proizvoda koja je definisana Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa (“Sl. list SRJ”, br. 52/95 i “Sl. list SCG”, br. 56/2003 – dr. pravilnik, 4/2004 – dr. pravilnik i “Sl. glasnik RS”, br. 43/2013 – dr. pravilnik). Visokoproteinski integralni hleb od spelta pšenice ispunjava zahteve člana 30, Pravilnika o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane („Sl. Glasnik RS“ br. 85/2013 i 101/2013) koji se odnose na nutritivnu izjavu „visokoproteinski“.
Visokoproteinski integralni hleb od spelta pšenice ima povećan sadržaj proteina u iznosu od preko 50%, sadržaj masti i sadržaj ugljenihidrata značajno manji, kao i zapreminu u odnosu na standardni integralni speltin hleb.
Smanjena zapremina visokoproteinskog speltinog hleba uzrokuje gustu i stabilnu sredinu koja doprinosi očuvanju svežine hleba, kao i punijem ukusu, što je potvrđeno senzorskom analizom.
Tehnološki postupak je primenljiv i svim pekarskim pogonima. Proizvod je kreiran kao rezultat istraživanja u okviru projekta III-46005 “Novi proizvodi cerealija i pseudocerealija u organskoj proizvodnji”.

This site is registered on wpml.org as a development site.