Vesti

29/09/2025

ОГЛАС ЗА ПРОДАЈУ ВОЗИЛА

Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду ОГЛАШАВА ПОЗИВ ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА ЗА ПРОДАЈУ ВОЗИЛА 1. Предмет продаје је возило: Марка: VOLKSWAGEN Тип: UP, 1.0 Регистарски број: NS288-GP Врста: Теретно Број шасије: WVWZZZAAZFD024061 Снага мотора: 44kw Радна запремина мотора: 999 cm3 Година производње: 2014. Погонско гориво: бензин Пређена километража: 167.441 км 2. Наведено

26/09/2025

IMPRESS projekat na sajmu „Nauka u akciji“

Projekat Impress Horizon Europe Project predstavljen je na sajmu Nauka u akciji u Novom Sadu, u organizaciji NALED-a, uz podršku Philip Morris International i BIO4 kampusa. Pametni „zeleni“ ekstrakti koje je razvio FINS i inovativna ambalaža partnera sa Trinity College Dublin izazvali su veliko interesovanje naučne zajednice i privrednih lidera.

25/09/2025

Seminar o inovativnim rešenjima u preradi mesa/ Seminar on Innovative Solutions in Meat Processing

Na Tehnološkom fakultetu Novi Sad i u Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS) 18.09.2025. održan je stručni seminar o mogućnosti zamene nitrita i fosfata prirodnim preparatima španske kompanije PROSUR. Seminar je inicirala kompanija ALIMENTA DOO iz Novog Sada, a učesnici su bili predstavnici 15 industrija mesa iz Republike Srbije. Teorijski deo obuhvatio

22/08/2025

IMPRESS Project- Innovation, teamwork, and making an impact

Innovation, teamwork, and making an impact – that’s what IMPRESS Project is all about. Following the first steps taken by our Teagasc colleagues, we’re continuing the biorefinery journey of Alaria esculenta, turning seaweed into natural compounds with the potential to boost health and sustainability. 🌊🌱

18/06/2025

EIT Food CEL 2025 – Consumer Engagement Labs: FINS & STRECO 021 workshop

Na drugoj radionici za razvoj novog prehrambenog proizvoda u okviru projekta EIT Food CEL 2025 – Consumer Engagement Labs, u saradnji sa kompanijom STRECO 021, kreatorima brenda RELOAD Energy Drinks, fokusirali smo se na razumevanje ciljne grupe potrošača. Razgovarali smo o njihovim životnim stilovima, potrebama i motivima koji bi mogli uticati na prihvatanje novog proizvoda

18/06/2025

Message from the Guest Editors

Dear Colleagues, Cereals are extremely important for human civilization. People have been using cereal grains in their diet since the dawn of time, and this is particularly true at present as, due  to consumers’ returning to the natural sources of food, integral cereals have become the basis of proper nutrition. Cereals are rich in complex

04/06/2025

IMPRESS project at 67th International Fair of Technics in Belgrade

Na 67. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu, IMPRESS projekat je pokazao kako inovacije mogu da budu i održive i praktične. 🌿 👉 Predstavili smo biorazgradivu ambalažu od polimlečne kiseline, obogaćenu bio-aditivima dobijenim iz morskih algi. 🌊 👉 Posebnu pažnju privukao je i ekstrakt mikroalge bogat astaksantinom – prirodna crvena boja koja ujedno deluje i kao

04/06/2025

PAAR-NET COST Action CA22167

  Ponosni smo što smo deo PAAR-Net mreže: Participativni pristupi sa starijim osobama, međunarodne istraživačke mreže koju podržava COST akcija (CA22167), a koordinira je Jagelonski univerzitet u Krakovu. PAAR-Net je posvećen preispitivanju načina na koji su starije osobe uključene u istraživanje, kreiranje politika i praksu. Projekat promoviše viziju nauke koja je inkluzivna, saradnička i usmerena

30/05/2025

News 10 CheTea3D‘s journey

The CheTea3D journey, lasting 12 months, is coming to an end. We started with sour cherry pomace, a by-product of juice production, and stabilised it through lyophilisation. We then used this new ingredient, rich in bioactive compounds, in cookie formulation. But we didn’t get regular cookies, our sour cherry pomace-enriched cookie was 3D printed. By

30/05/2025

Senzorska obuka predstavnika kompanije Knjaz Miloš

🌟 Imali smo posebno zadovoljstvo da ugostimo predstavnike kompanije Knjaz Miloš a.d., sa kojima smo zajedno radili na testiranju čula i razgovarali o značaju praktične primene senzorske analize, sa posebnim akcentom na senzorski kvalitet u prehrambenoj industriji. 👃👅🧠 Ovakve aktivnosti doprinose boljem razumevanju potrošača i kvalitetnijem razvoju proizvoda, a razmena znanja između stručnjaka i industrije

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.