29/12/2022
Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву особља за Еразмус+ одлазну мобилност са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму. ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА (КОНКУРСА): 19. децембар 2022. године – 20. јануар 2023. године РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: петак, 20. јануар 2023. године до …
29/12/2022
Naša draga koleginica Dr Alena Stupar, Dr Jovana Despotović i Dr Tijana Milićević su ovogodišnje dobitnice Nacionalnih stipendija u okviru renomiranog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal – UNESCO For Women in Science). Na svečanoj ceremoniji održanoj u Vladi Republike Srbije, najtalentovanijim mladim naučnicama u dodeljene su stipendije u vrednosti od po 5 …
20/12/2022
Obaveštavamo vas da je časopis „Food and Feed Research“ koji izdaje Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, prihvaćen za indeksiranje u Scopus bazi (Elsevier) i od novembra 2022. god. je uvršten u njihovu zvaničnu listu Scopus Title list. Časopis Food and Feed Research je za 2022. god. kategorisan u M24 kategoriju prema listi …
15/12/2022
CROPDIVA Newsletter No. 4
05/12/2022
The study visit of researchers from FINS was organized in the period from November 7 to 12, 2022, in order to implement the tasks of the bilateral cooperation project entitled DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON-DAIRY BEVERAGES in cooperation with the Federal College and Research Institute for Viticulture and Pomology, Klosterneuburg in Austria. During the stay, …
05/12/2022
Studijska poseta istraživača sa FINS-a je organizovana u periodu od 07. do 12. novembra 2022. godine u cilju realizacije zadataka po projektu bilateralne saradnje pod nazivom DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON – DAIRY BEVERAGES u saradnji sa Federal College and Research Institute for Viticulture and Pomology, Klosterneuburg u Austriji. Tokom boravka organizovana je poseta laboratorija, …
14/11/2022
Poštovani korisnici naših usluga, Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Laboratorija za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane FINSLab, Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, nakon uspešno odbranjene akreditacije i zvanično dobila novi Obim akreditacije sa 21.10.2022. Novi Obim akreditacije obuhvatio je, pored postojećih metoda, proširenje obima kada je u pitanju određivanje …
17/10/2022
We are happy to announce that our materials for launching the call for start-ups/spin-offs are ready. Kindly disseminate the call information on your organization’s website, social media, and mailing list to all your academic start-up/spin-off companies. Priority will be given to start-up/spin-off companies of the partner organisations: University of Warsaw, Lodz University of Technology, …
29/09/2022
Within the FORKITS project, a study visit of researchers from UniSMART-Foundation of the University of Padua, Italy was realized at Institute of Food Technology in Novi Sad on September 20-22, 2022. The heads of the Institute’s research centers and project managers presented current research work at FINS. During the visit, UniSMART presented the best practices …
29/09/2022
U periodu od 20. do 22. septembra 2022. godine, u okviru FORKITS projekta istraživači iz UniSMART-Fondacije Univerziteta u Padovi, Italija su posetili Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu. Rukovodioci istraživačkih centara FINS-a i rukovodioci projekata su predstavili aktuelan istraživački rad. Tokom posete UniSMART-Fondacija je istraživačima iz partnerske institucije i učesnicima projekta predstavila znanja …