PEKARIJADA

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu bio je 4. i 5. aprila domaćin PEKARIJADE, najvećeg nacionalnog takmičenja za najboljeg profesionalnog pekara i najboljeg budućeg mladog pekara (koji se tek školuju za ovo zanimanje). Takmičari su pokazali veliko znanje i umešnost u izradi pica, štrudli, bureka, hleba i umetničkog dela.

Takmičenje PEKARIJADA se odvijalo u prostoru pilot pekare, gde je u ime FINS-a u ulozi domaćina bio naš kolega, pekar Stanko Zeljković.

Kompanija Lesaffre ove godine organizuje IV PEKARIJADU koja se realizuje na četiri lokacije: Beograd, Novi Sad, Niš i Požega.

Žiri je okupio eksperte u oblasti pekarstva, eminentne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom, pred kojim je bio veliki izazov da ocene majstore pekarstva gde samo nijanse čine razliku.

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu – FINS i kompaniju Lesaffre povezuje zajednička misija koja se zasniva na principima saradnje nauke i privrede, što je i  potvrđeno uspešnom realizacijom ovog projekta.

https://www.facebook.com/Pekarijada/?locale=sr_RS

This site is registered on wpml.org as a development site.