Poseta učenika Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenika srednjih škola iz Portugala i Poljske koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu ugostio je 7. februara 2023. godine učenike Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenike srednjih škola iz Portugala i Poljske, koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“, kojim rukovodi profesorka mr Jasna M. Čordaš.

Za vreme boravka u našem Institutu, učenici su obišli odeljenja akreditovane Laboratorije za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane – FINSLab (odeljenje mikroanalitike, odeljenje za hemijske analize, molekularno biološka ispitivanja, mikrobiološke analize, senzorske i tehničke analize, reološka ispitivanja i odeljenje za prometni kvalitet), kao i pilot postrojenja: Pilot postrojenje za tehnologiju mesa, Pilot postrojenje za pekarstvo i brašneno-konditorske proizvode i Pilot postrojenja za ekstrudirane proizvode. Odgovorna lica za pilot postrojenja predstavila su gostima opremu i tehnološke procese koji se u njima odvijaju, tokom rada na naučnim projektima ili projektima saradnje sa privredom, a odgovorna lica FINSLab-a predstavili su gostima rad u našoj akreditovanoj laboratoriji vezan za analize, tehnike i matrikse koji se mogu analizirati u odeljenjima FINSLab-a.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.