KREKERI OD INTEGRALNOG HELJDINOG BRAŠNA – BEZGLUTENSKI PROIZVOD

Krekeri od integralnog heljdinog brašna (minimum 70%) spadaju u kategoriju bezglutenskih proizvoda sa dodatom vrednošću, koje karakteriše izbalansiran aminokiselinski sastav, povišen sadržaj proteina, rezistentnog skroba...

Krekeri od integralnog heljdinog brašna (minimum 70%) spadaju u kategoriju bezglutenskih proizvoda sa dodatom vrednošću, koje karakteriše izbalansiran aminokiselinski sastav, povišen sadržaj proteina, rezistentnog skroba…

POTENCIJALNI EKSTERNI KORISNICI
Mala, srednja i velika pekarska i konditorska preduzeća.

OPIS PROIZVODA:
Krekeri od integralnog heljdinog brašna (minimum 70%) spadaju u kategoriju bezglutenskih proizvoda sa dodatom vrednošću, koje karakteriše izbalansiran aminokiselinski sastav, povišen sadržaj proteina, rezistentnog skroba, dijetnih vlakana, mineralnih materija (Cu, Zn i Mn) i polifenola (posebno rutina).
Krekere od integralnog heljdinog brašna karakterišu adekvatna teksturna svojstva i specifičan ukus. Namenjeni su ishrani potrošača obolelih od celijakije (ukoliko je sadržaj glutena  20 mg/kg), ali i zdravoj popilaciji orijentisanoj na zdrav način ishrane.
Tehnološki postupak je primenljiv u svim pogonima koji poseduju opremu za proizvodnju keksa i srodnih proizvoda. Proizvod je kreiran kao rezultat istraživanja u okviru projekta TR-20068 “Prehrambeni proizvodi za grupe potrošača sa specijalnim zahtevima i potrebama”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.