Vesti

21/02/2020

SENZORSKA ANALIZA HRANE KURSEVI OBUKE U 2020/2021. godini

VEŠTINE U SENZORSKOM INSTRAŽIVANJU Profesionalno napredovanje i celovitost učenja iz oblasti senzorske analize hrane Osnovna svrha organizovanja kurseva je da Institut za prehrambene tehnologije FINS, kao vodeća institucija iz oblasti senzorske analize hrane i nauke o potrošačima, pruži naprednu, sveobuhvatnu i obuku prilagođenu budućim profesionalcima iz oblasti senzorske analize prehrambenih proizvoda. DETALJNIJE    

20/02/2020

ERASMUS+ KA103 Konkurs

Javni poziv za prijavu kandidata ERAZMUS+ odlazna mobilnost studenata i osoblja Univerziteta u Novom Sadu prema programskim zemljama ERAZMUS+ KA103 Univerzitet u Novom Sadu raspisuje jedinstveni Javni poziv za prijavu kandidata za Erazmus+ odlaznu mobilnost sa Univerziteta u Novom Sadu prema Erazmus+ programskim zemljama. TRAJANJE JAVNOG POZIVA (KONKURSA): 14. februar 2020. – 16. mart 2020. ROK

12/02/2020

Izveštaj sa 14. Sajma Etno hrane i pića

U okviru 14. Sajma Etno hrane i pića, koji je održan u periodu od 23. do 26. novembra 2019. godine na Beogradskom sajmu, projekat TASQ (HUSRB/1602/41/0146) imao je svoj sopstveni izložbeni prostor u okviru koga su predstavljeni proizvođači tradicionalne hrane iz Srbije i Mađarske, nosioci žiga garancije kvaliteta TASQ. Za više informacija vidi… DETALJNIJE

22/11/2019

Aktivnosti vezane za povećanje vidljivosti i prisustva tradicionalnih prehrambenih proizvoda…

U okviru Interreg – IPA CBC projekta TASQ (HUSRB/1602/41/0146) nastavljaju se aktivnosti vezane za povećanje vidljivosti i prisustva tradicionalnih prehrambenih proizvoda na širem tržištu prekograničnog regiona. Za više informacija vidi… DETALJNIJE

14/10/2019

Svetski dan hrane

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, u sredu 16.10.2019. godine sa početkom u 11.00 h, u Edu centru Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (Bulevara cara Lazara 1, Novi Sad), održaće se seminar za sakupljače meda pod nazivom „Inovacije u sakupljanju i proceni kvaliteta meda“. Seminar predstavlja aktivnost projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet –

27/11/2018

Erazmus+ KA1 stipendirana mobilnost istraživačkog osoblja na Univerzitetu u Žešovu, Poljska

Poštovane kolege, Obaveštavamo vas da je otvoren novi konkurs za osoblje Naučnog instituta za prehrambene tehnologije (FINS) za Erazmus+ KA1 stipendiranu mobilnost istraživačkog osoblja na Univerzitetu u Žešovu, Poljska. Više informacija o konkursu možete videti na sajtu UNS-a: http://www.uns.ac.rs/index.php/rs/mobilnost-osoblja/5660-erazmus-zesov-fins Prijave na konkurs se dostavljaju isključivo elektronskim putem na adresu: erasmus@fins.uns.ac.rs sa napomenom Prijava za Erasmus+ mobilnost osoblja na

26/11/2018

TASQ Tradicionalni i standardni kvalitet HUSRB/1602/41/0146

U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu, održana je otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Detaljnije

15/11/2018

Otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet”

Traditional and Standard Quality – TASQ U ponedeljak, 19. novembra 2018. godine sa početkom u 11.00 časova, u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu (ulica Hajduk Veljkova 11, Novi Sad), biće održana otvarajuća konferencija projekta „Tradicionalni i standardni kvalitet – TASQ“, (HUSRB/1602/41/0146) koji se realizuje u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje između Mađarske i

19/07/2018

FINS na pravom putu

Dana 17.jula 2018. godine, Institut su posetili dr Saša Lazović, pomoćnik ministra za nauku i tehnološki razvoj, analitičar za biotehnologiju i poljoprivredu Ivana Rajčić, kao i Dragan Satarić, analitičar za elektroniku, telekomunikacije i informacione tehnologije. U razgovoru sa rukovodstvom su razmotrena aktuelna pitanja uključenja mladih u postojeći ciklus projekata, budućeg finansiranja nauke i mogućnosti za

17/07/2018

Viscofan – poslovno-tehnička saradnja

“Naučni institut za prehrambene tehnologije je uspostavio poslovno-tehničku saradnju sa multinacionalnom kompanijom “Viscofan”. “Viscofan” je globalni lider u proizvodnji i distribuciji omotača za industriju mesa. Proizvodni kapaciteti ove kompanije se nalaze u Belgiji, Brazilu, Kini, Češkoj, Nemačkoj, Meksiku, Srbiji, Španiji, Urugvaju i SAD. Kompanija “Viscofan” sarađuje sa Institutom na različitim nivoima. Između ostalog, zaposleni u