Vesti

13/06/2023

CROPDIVA -Newsletter 5- June 2023

CROPDIVA Newsletter No. 5

06/06/2023

Radionica za profesionalce u oblasti hrane

Pomoćnik direktora za Transfer tehnologije Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, dr Olivera Šimurina, vodila je radionicu za profesionalce u oblasti hrane na kojoj je organizovan interaktivni rad izračunavanje nutri skora na konkretnim primerima koji su priloženi od strane učesnika. U okviru radionice održana je diskusija koju je vodio gospodin Branislav Raketić, rukovodilac

30/05/2023

Poseta delegacije Nacionalne akademije nauke Belorusije

Delegacija Nacionalne akademije nauke Belorusije, posetila je u sredu , 24. maja 2023. godine, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, u cilju upoznavanja, sagledavanja mogućnosti za zajedničke aktivnosti i potpisivanja memoranduma o saradnji. Na dvočasovnom sastanku predstavnici Instituta za industriju mesa i mleka i Instituta za mikrobiologiju su predstavili svoje institucije, kao i

30/05/2023

Poseta delegacije CREA-IT -Council for Agricultural Research and Economics

Prilikom zvanične posete delegacije iz Italije CREA-IT – Council for Agricultural Research and Economics FINS-u, nakon obilaska Instituta, potpisan je Memorandum o razumevanju i razmotrene su mnogobrojne mogućnosti naše buduće saradnje preko zajedničkih projekata finansiranih iz različitih izvora finansiranja. During the official visit of the CREA-IT- Council for Agricultural Research and Economics  delegation from Italy

23/05/2023

CROPDIVA workshop „Support to local food producers through understanding the correct declaration of products“

FINS presented CROPDIVA project at the workshop, „Support to local food producers through understanding the correct declaration of products“, held at the 90th International Agricultural Fair in Novi Sad on May 22nd, 2023.  The aim of this workshop was to provide support to local and small food producers in relation to product declaration in order to

23/05/2023

GRAINEFIT-FAO- Radionica „Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda“

Juče smo u okviru FAO projekta „Grainefit“ organizovali radionicu „Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda“, koja je okupila poljoprivredna gazdinstva i male proizvođače prehrambenih proizvoda. Cilj ove radionice bio je da pružimo podršku lokalnim i malim proizvođačima hrane u vezi sa deklarisanjem proizvoda, kako bi unapredili proizvode koje plasiraju na tržište –

22/05/2023

Poseta Međunarodnog savetodavnog odbora u okviru projekta SAIGE

U okviru projekta SAIGE u FINS-u  17. i 18. maja  boravili su članovi Međunarodnog savetodavnog odbora koji čine  visokoprofilisani eksperti u oblasti istraživanja, inovacija i transfera tehnologije iz vodećih evropskih institucija kao što su: Teagasc Food Research Centre, Irska; C.E.B.A.S. -C.S.I.C., Španija, Fakultet za menadžment, Varšava, Poljska i Institut za molekularnu medicinu João Lobo Antunes,

16/05/2023

CROPDIVA H2020- presentation from the 8th International Conference „Sustainable Postharvest and Food Technologies“ (INOPTEP 2023)

We are happy to announce that the work of the H2020CROPDIVA team from FINS regarding the development of functional spread based on faba bean seeds resulted in an interesting publication that was presented at the 8th International Conference „Sustainable Postharvest and Food Technologies“ (INOPTEP 2023). The main focus of this work was to evaluate the

15/05/2023

Workshop „Regional Innovation Needs vs. Innovation Capacity of HEIs“

📢 We had an incredible workshop last week on „Regional Innovation Needs vs. Innovation Capacity of HEIs“ within the InterHEI project! 🌍✨ 🔬 Our workshop delved into the fascinating topic of innovation, focusing on the delicate balance between regional innovation needs and the innovation capacity of Higher Education Institutions (HEIs). We were thrilled to explore

12/05/2023

POZIV NA RADIONICU – Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda

POZIV NA RADIONICU – Podrška lokalnim proizvođačima hrane kroz razumevanje pravilnog deklarisanja proizvoda, 22.05.2023. godine u sali 6 Kongresnog centra Master Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, 21000 Novi Sad u periodu 11-13h, tokom trajanja 90. međunarodnog Poljoprivrednog sajma. Radionica je namenjena proizvođačima i prerađivačima hrane, a realizuju je istraživači Instituta za ratarstvo i povrtarstvo i

This site is registered on wpml.org as a development site.