Vesti

26/12/2023

ESMP plan DANUBEcare

Plan upravljanja životnom sredinom i socijalnim pitanjima za projekat pod nazivom „Smanjenje negativnog uticaja invazivnih rakova Faxonius limosus u Dunavu pametnom eksploatacijom njihovog mesa i ljušture“ ESMP plan DANUBEcare – link do dokumenta: https://fins.uns.ac.rs/wp-content/uploads/2023/12/ESMP-Parts-III-DANUBE_CARE.pdf  Izveštaj sa održanih JAVNIH KONSULTACIJA- link do dokumenta: https://fins.uns.ac.rs/wp-content/uploads/2023/12/DANUBEcare-PUBLIC-CONSULTATION-DETAILS-AND-MINUTES-OF-MEETING.pdf

21/12/2023

SAIGE Project

🌟 Exciting day at FINS! 🌟 FINS had the privilege of hosting two incredible minds, Markus Dettenhofer, SAIGE IIC, and Sanja Vraneš, SAIGE NIC. Their engaging meetings with our researchers sparked lively discussions and new ideas. 🚀🤝 Sharing knowledge, fostering collaboration, and exploring innovative concepts – that’s what it’s all about! 🌐💡

21/12/2023

CROPDIVA SYMPOSIUM

🌾 FINS team was part of the CROPDIVA PROJECT INTERNATIONAL SYMPOSIUM in Ghent, Belgium, from December 4th to 6th, 2023. 🌍✨ They delved into the fascinating world of Agrobiodiversity along the value chain, focusing on underused arable crops. 🌱🚜 Our team actively contributed to the session on food technology, driver of change on agrobiodiversity! 🌾🌿

15/12/2023

Savremeni trendovi u procesnoj tehnici u poljoprivredi

Dana 14.12.2023. godine, naše kolege dr Slađana Rakita i MsC Viktor Stojkov učestvovali su u Tematskom okruglom stolu stručnjaka (TOSS) pod nazivom „Savremeni trendovi u procesnoj tehnici u poljoprivredi“. Tom prilikom je MsC Viktor Stojkov održao predavanje pod nazivom „Upotreba sojine melase kao vezivnog sredstva u postupku proizvodnje hrane za životinje“. TOSS je organizovan od

13/12/2023

PROTOPOWER projekat

✅ U ponedeljak, 11.decembra, rukovodilac 🌱Protopower🌱 projekta, naučni savetnik dr. Pavle Jovanov, zajedno sa ostalim rukovodiocima projekata odobrenih od strane Fonda za nauku Republike Srbije, učestvovao je na intenzivnom tročasovnom kursu naučne komunikacije u Naučnom klubu Centra za promociju nauke u Beogradu. ✅Glavni cilj ovog kursa bio je da naučnice i naučnike upozna sa najvažnijim

07/12/2023

IMPRESS Project- dissemination

Great news! On December 1, 2024, the IMPRESS project was successfully introduced to FINS researchers by Milica Pojić. We discussed goals, specific tasks, and timelines. Researchers are now invited to apply for tasks and join research teams. Let’s embark on this collaborative journey together! 🚀

05/12/2023

Prilog o projektu PROTOPOWER

U petak, 01. decembra FINS je posetio novinar BBC Srbija kako bi napravio prilog o projektu 🌱PROTOPOWER🌱Fonda za nauku RS

04/12/2023

POZIV NA JAVNE KONSULTACIJE

Saglasno Ekološkom i socijalnom standardu Svetske banke: Environomental and Social Standard on the Stakeholder Engagement and Information Disclosure – ESS10 NAUČNI INSTITUT ZA PREHRAMBENE TEHNOLOGIJE U NOVOM SADU Obaveštava javnost i poziva relevantne subjekte, fizička lica i pravna lica, uključujući i relevantna udruženja, stručnu javnost kao i druge zainteresovane strane da se uključe u  JAVNE

01/12/2023

Rukovodilac grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije u poseti FINS-u

Danas je Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu posetio gospodin Branislav Raketić, rukovodilac grupe za kvalitet, deklarisanje i označavanje hrane u okviru Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije. Tokom posete gospodin Raketić je obišao laboratorije i pilot postrojenja, a u razgovoru sa rukovodstvom i saradnicima Instituta predstavljeni su mu sveobuhvatni kapaciteti i razvojni potencijali,

16/11/2023

🌱PROTOPOWER🌱 u medijima📢

Predstavljamo vam novi članak koji blize objašnjava probleme i ciljeve Protopower projekta, a koji je objavljen na sajtu novina KLIMA101. Procitajte ceo clanak: https://klima101.rs/uljana-repica-otpad/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.