Vesti

11/04/2023

Uvodna konferencija istraživačkog projekta ALLIANCE

U Arilju je 5.aprila 2023. godine održana Uvodna konferencija istraživačkog projekta ALLIANCE (ID: 101084188), koji se  implementira u okviru Horizon Europe programa, u dvanaest evropskih zemalja. Cilj ovog projekta je sprečavanje prevara u oblasti organske hrane, kao i hrane sa oznakama geografskog porekla. U tom smislu, srpski proizvod koji će biti obuhvaćen aktivnostima ovog projekta

06/04/2023

PROTOPOWER

Sjajna vest! Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, uz učešće kolega sa Tehnološkog fakulteta, Novi Sad, dobio novi istraživački projekat! Naš tim, predvođen dr Pavlom Jovanovom, posvetiće se  pronalaženju inovativnih rešenja u okviru „Zelenog programa saradnje nauke i privrede“, koji finansira Fond za nauku Republike Srbije pod nazivom 

06/04/2023

PEKARIJADA

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu bio je 4. i 5. aprila domaćin PEKARIJADE, najvećeg nacionalnog takmičenja za najboljeg profesionalnog pekara i najboljeg budućeg mladog pekara (koji se tek školuju za ovo zanimanje). Takmičari su pokazali veliko znanje i umešnost u izradi pica, štrudli, bureka, hleba i umetničkog dela. Takmičenje PEKARIJADA se odvijalo

24/03/2023

InterHEI Youth Entrepreneurship Program

If you are looking to enhance your problem-solving skills, collaborate with individuals from various disciplines and countries, or aspire to be one of the leaders of tomorrow, it is time to strengthen your innovation capacity. We are thrilled to present the InterHEI Youth Entrepreneurship Program, supported by EITFood.eu. This program provides an excellent opportunity to

13/03/2023

H2020CROPDIVA project- monthly meeting

Regular monthly meeting of the H2020CROPDIVA team from FINS, presentation of vegan spread savory and sweet prototypes.

13/03/2023

H2020CROPDIVA project- protein extraction

Protein extraction techniques vary depending on the source of the starting material, the location of the protein of interest within the cell, and the downstream application. The H2020CROPDIVA team from FINS isolates proteins from high protein underutilised crops. Further steps are their characterization and application into bakery products and spreads.

23/02/2023

InterHEI project

FINS team is happy to announce that Phase 1 of InterHEI project was successfully finished and approved by EIT Food. We are thrilled to begin with Phase 2A and organization of 2 Workshops in 2023 in order to enhance understanding of innovation ecosystem and innovation capacities importance among research and academic staff of participating HEIs.

09/02/2023

Mobilnost internacionalnih studenata doktorskih studija

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu trenutno je domaćin studentkinji doktorskih studija Sheyli Arango u okviru stipendije za mobilnost  internacionalnih studenata doktorskih studija Univerziteta u Padovi, Departman za biomedicinu i hranu. Tokom svog tromesečnog boravka u Institutu, Sheyla  će imati  priliku da nauči nove metode u oblasti tehnologije hrane pod mentorstvom dr Jovane Kojić.  

09/02/2023

Poseta učenika Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenika srednjih škola iz Portugala i Poljske koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu ugostio je 7. februara 2023. godine učenike Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenike srednjih škola iz Portugala i Poljske, koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“, kojim rukovodi profesorka mr Jasna M. Čordaš. Za vreme boravka u našem Institutu, učenici su

09/02/2023

Mobility within the framework of scholarships for international doctoral students

Institute of Food Technology  FINS is hosting Ph.D. student Sheyla Arango for mobility within the framework of scholarships for international doctoral students of the University of Padua, Department of Biomedicine and Food Science. During her 3 months stay at FINS, Sheyla will have the opportunity to learn new methods in the field of food technology

This site is registered on wpml.org as a development site.