Vesti

09/02/2023

Poseta učenika Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenika srednjih škola iz Portugala i Poljske koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“

Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu ugostio je 7. februara 2023. godine učenike Tehničke škole “Pavle Savić” iz Novog Sada i učenike srednjih škola iz Portugala i Poljske, koji su partneri Erazmus+ projekta sa nazivom: “Science for Earth“, kojim rukovodi profesorka mr Jasna M. Čordaš. Za vreme boravka u našem Institutu, učenici su

09/02/2023

Mobility within the framework of scholarships for international doctoral students

Institute of Food Technology  FINS is hosting Ph.D. student Sheyla Arango for mobility within the framework of scholarships for international doctoral students of the University of Padua, Department of Biomedicine and Food Science. During her 3 months stay at FINS, Sheyla will have the opportunity to learn new methods in the field of food technology

25/01/2023

Јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија

Обавештавамо Вас да је Министарство науке, технолошког развоја и иновација, 25.01.2023. године расписало Јавни позив за учешће у средствима Министарства у 2023. години за 14 програмских активности. У оквиру овог јавног позива објављен је и 23. јавни позив за доделу стипендија студентима докторских академских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија који се

16/01/2023

Save the date! 1st CROPDIVA International Symposium: Agrobiodiversity along the value chain

From the 4th to the 6th of December 2023, CROPDIVA welcomes guests from all over the world for its first international symposium. Partners from 12 different countries, 27 different universities, companies and organisations relocate to the St. Peter’s Abbey in Ghent (Belgium) to discuss the general topic of Agrobiodiversity along the value chain.

29/12/2022

Шести позив за укључење талентованих младих истраживача – студената докторских студија у научноистраживачки рад НИО

Министарство науке, технолошког развоја и иновација дана 25. децембра 2022. године расписало је Шести позив за укључење талентованих младих  истраживача – студената докторских студија у научноистраживачки рад НИО. Текст Позива и пријаве могу са преузети са сајта Министарства www.nitra.gov.rs на адреси: https://nitra.gov.rs/tekst/456/s-e-s-t-i-p-o-z-i-v-talentovanim-mladim-istrazivacima.php

29/12/2022

ЕРАЗМУС+ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОДЛАЗНУ МОБИЛНОСТ ОСОБЉА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Универзитет у Новом Саду расписује јединствени Јавни позив за пријаву особља за Еразмус+ одлазну мобилност са Универзитета у Новом Саду према високошколским установама из држава чланица ЕУ и трећих земаља придружених Програму. ТРАЈАЊЕ ЈАВНОГ ПОЗИВА (КОНКУРСА): 19. децембар 2022. године – 20. јануар 2023. године РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА: петак, 20. јануар 2023. године до

29/12/2022

Dr Alena Stupar je jedna od ovogodišnjih dobitnica Nacionalnih stipendija u okviru renomiranog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal – UNESCO For Women in Science).

Naša draga koleginica Dr Alena Stupar, Dr Jovana Despotović i Dr Tijana Milićević su ovogodišnje dobitnice Nacionalnih stipendija u okviru renomiranog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal – UNESCO For Women in Science). Na svečanoj ceremoniji  održanoj u Vladi Republike Srbije, najtalentovanijim mladim naučnicama u dodeljene su stipendije u vrednosti od po 5

20/12/2022

Časopis Instituta „Food and Feed Research“ prihvaćen za indeksiranje u Scopus bazi (Elsevier)

Obaveštavamo vas da je časopis „Food and Feed Research“ koji izdaje Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, prihvaćen za indeksiranje u Scopus bazi (Elsevier) i od novembra 2022. god. je uvršten u njihovu zvaničnu listu  Scopus Title list. Časopis Food and Feed Research je za 2022. god. kategorisan u M24 kategoriju prema listi

15/12/2022

CROPDIVA -Newsletter 4- December 2022

CROPDIVA Newsletter No. 4

05/12/2022

The study visit of researchers from FINS in order to implement the tasks of the bilateral cooperation project entitled DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON-DAIRY BEVERAGES

The study visit of researchers from FINS was organized in the period from November 7 to 12, 2022, in order to implement the tasks of the bilateral cooperation project entitled DEVELOPMENT OF NOVEL FUNCTIONAL NON-DAIRY BEVERAGES in cooperation with the Federal College and Research Institute for Viticulture and Pomology, Klosterneuburg in Austria. During the stay,

This site is registered on wpml.org as a development site.