21/09/2023
Istraživači Instituta učestvovali su na Međunarodnom naučno-stručnom skupu „HRANOM DO ZDRAVLJA“. http://www.ptfos.unios.hr/Hranom_Do_Zdravlja/ Ovaj skup održan je u periodu od 14. do 16. septembra, 2023. godine u Osijeku. Istraživači su prezentovali svoje rezultate i uspostavili brojne kontakte.
14/09/2023
We are delighted to share some highlights from the recent Plenary Meeting organized by Department of Agricultural and Food Sciences (DISTAL – UNIBO) in Bologna on September 5-6. Our project ALLIANCE is stronger than ever, with nearly all partners coming together to collaborate, exchange ideas, and set the stage for our next phase of work. …
12/09/2023
Фонд за науку РС вам представља пројекат #PROTOPOWER и руководиоца др Павла Јованова, научног саветника на Научном институту за прехрамбене технологије Универзитета у Новом Саду. Пројекат #PROTOPOWER користи протеине из погаче уљане репице, која се до сада у Србији сматрала отпадом у индустрији уља, за развој нових прехрамбених производа, као и за развој природног средства за пречишћавање …
21/08/2023
#IMPRESSproject is off to an amazing start! 🚀✨ After kick-off meeting, the FINS core project team gathered to outline the necessary first steps before we dive headfirst into our research in the upcoming period 📚💡
14/08/2023
We’re thrilled to share that the IMPRESS project, co-funded by Horizon Europe, held its kick-off meeting in Dublin, Ireland, on the 3rd & 4th of July. This four-year adventure is centred around EU Bioeconomy and Blue Growth strategies, focusing on promoting sustainable, zero-waste production and consumption in marine and freshwater sectors. Kick-Off Meeting Highlights IMPRESS’s …
21/06/2023
IMPRESS: EU projekat koji gradi održive lance vrednosti na bazi sirovina iz morskih i slatkovodnih voda bez sporednih proizvoda i otpadnih tokova IMPRESS je projekat iniciran od strane industrije, zasnovan na aktuelnim naučnim dostignućima i usredsređen na aktuelne EU strategije: Strategije za bioekonomiju i Strategije za potporu održivom rastu pomorskog sektora, koji nastoji da promoviše …
13/06/2023
CROPDIVA Newsletter No. 5
06/06/2023
Pomoćnik direktora za Transfer tehnologije Naučnog instituta za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, dr Olivera Šimurina, vodila je radionicu za profesionalce u oblasti hrane na kojoj je organizovan interaktivni rad izračunavanje nutri skora na konkretnim primerima koji su priloženi od strane učesnika. U okviru radionice održana je diskusija koju je vodio gospodin Branislav Raketić, rukovodilac …
30/05/2023
Delegacija Nacionalne akademije nauke Belorusije, posetila je u sredu , 24. maja 2023. godine, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, u cilju upoznavanja, sagledavanja mogućnosti za zajedničke aktivnosti i potpisivanja memoranduma o saradnji. Na dvočasovnom sastanku predstavnici Instituta za industriju mesa i mleka i Instituta za mikrobiologiju su predstavili svoje institucije, kao i …
30/05/2023
Prilikom zvanične posete delegacije iz Italije CREA-IT – Council for Agricultural Research and Economics FINS-u, nakon obilaska Instituta, potpisan je Memorandum o razumevanju i razmotrene su mnogobrojne mogućnosti naše buduće saradnje preko zajedničkih projekata finansiranih iz različitih izvora finansiranja. During the official visit of the CREA-IT- Council for Agricultural Research and Economics delegation from Italy …