Istraživači

M.Sc Nikola Maravić

+381(0)21/485-3754;

nikola.maravic@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Proizvodi na bazi zrnastih kultura za ishranu ljudi i životinja. Primena fermentacije kiselog testa u proizvodima od žitarica i pseudožitarica, razvoj funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica i pseudožitarica. Tehnološki koordinator za žita i mlinske proizvode, belančevinaste proizvode, skrob i proizvode od skroba, kakao proizvode, čokoladu, krem proizvode, bombonske proizvode i kakao maslac (FINSLab).

M.Sc Olja Todorić

+381(0)21/485-3791;

olja.todoric@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Bezbednost hrane i hrane za životinje. Mikrobiologija prehrambenih proizvoda namenjenih za ljude i životinje (analiza mikrobiološke bezbednosti i kontrola kvaliteta hrane). Fenomen biofilma, kontrola patogena i sanitacija u prehrambenoj industriji. Iskorišćenje otpada iz industrije hrane u razvoju novih mikrobioloških podloga. Analitičar u mikrobiološkoj laboratoriji u okviru FINSLab-a.

M.Sc Petar Ilić

+381(0)21/485-3775;

petar.ilic@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Proizvodi na bazi zrnastih kultura za ishranu ljudi i životinja. Tehnologija proizvodnje hrane za životinje, primena alternativnih sirovina u hrani za životinje, tehnologija proizvodnje hrane za kućne ljubimce, ispitivanje pokazatelja fizičkog kvaliteta hrane za životinje.

M.Sc Radmila Radović

+381(0)21/485-3770;

radmila.radovic@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Bezbednost hrane i hrane za životinje. Bezbednost hrane i hrane za životinje, sa posebnim fokusom na hemijske kontaminente mikotoksine: razvoj, optimizacija i validacija analitičkih metoda (HPLC-MS/MS) i razvoj zelenih ekstrakcionih tehnika za određivanje sadržaja hemijskih kontaminenata.

M.Sc Viktor Stojkov

+381(0)21/485-3808;

viktor.stojkov@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Proizvodi na bazi zrnastih kultura za ishranu ljudi i životinja. Implementacija različitih tehnologija proizvodnje hrane za životinje kao i rad i iskustvo na svim uređajima koji spadaju u lanac proizvodnje hrane za životinje (mlin čekićar, mlin sa valjcima, mešalica, kondicioner, pelet presa, jednopužni ekstruder, dvopužni ekstruder, vakuum kouter, sušilica). Iskustvo u ispitivanju homogenosti mešalica različitih kapaciteta i načina rada, kao i u sastavljanju različitih receptura za različitu kategoriju životinja. Trenutno radi na izradi doktorske disertacije sa temom: „Uticaj dodatka sojine melase u hranu za životinje na tehnološki proces proizvodnje i kvalitet peleta“.

M. Sc Milica Vidosavljević

+381(0)21/485-3828;

milica.popovic@fins.uns.ac.rs

OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Student doktorskih akademskih studija Prehrambenog inženjerstva na Tehnološkom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Istraživanja u oblasti kvaliteta hrane animalnog porekla; Tehnologija hrane animalnog porekla; Razvijanje novih proizvoda animalnog porekla sa biološki aktivnim jedinjenjima.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.