OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Razvoj funkcionalnih prehrambenih proizvoda korišćenjem tehnologije ekstrudiranja. Ispitivanje fizičkih, hemijskih i senzorskih karakteristika ekstrudiranih proizvoda i proizvoda animalnog porekla. Tehnološki koordinator za meso i proizvode od mesa, jaja i proizvode od jaja, ribu i proizvode od ribe, mleko i mlečne proizvode, ulja i masti biljnog i životinjskog porekla i uljarice.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Bezbednost hrane i hrane za životinje. Zdravstvena bezbednost hrane i hrane za životinje, sa fokusom na hemijske kontaminente kao što su mikotoksini: razvoj, optimizacija i validacija različitih analitičkih metoda (HPLC-DAD/FLD/MS-MS; ELISA); uticaj vremenskih uslova na pojavu mikotoksina; tehnike redukcije. Iskustvo kao vodeći analitičar za ELISA tehniku i tečnu hromatografiju (DAD/FLD/ELSD) u okviru akreditovane Laboratorije za tehnologiju, kvalitet i bezbednost hrane (FINSLab).
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Student je doktorskih studija na Tehnološkom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Oblast njenog istraživanja je Tehnologija prerade uljarica, biljnih ulja i masti. Tema doktorske disertacije se bazira na karakterizaciji ulja uljane repice, valorizaciji sporednih proizvoda uljarske industrije u cilju dobijanja visokovrednih komponenti i novih funkcionalnih prehrambenih proizvoda.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Bezbednost hrane i hrane za životinje. Valorizacija sporednih proizvoda i biološkog otpada različitih prehrambenih industrija u cilju poboljšanja procesa proizvodnje ili kreiranja novog funkcionalnog proizvoda. Iskustvo u primeni različitih tehnika dekontaminacije sa fokusom na biosorpciju. U okviru akreditovane laboratorije FINSLab funkcija odgovornog lica odeljenja za prometni kvalitet-ispitivanje kvaliteta šećerne repe i zamenika vodećeg analitičara za atomsku apsorpcionu spektrometriju.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Studentkinja doktorskih studija Prehrambenog inženjerstva na Tehnološkom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu. Istraživanje u oblasti postharvest tehnologija voća i povrća i razvoj prehrambenih proizvoda sa dodatom vrednošću.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Razvoj čitavog spektra prehrambenih funkcionalnih proizvoda na bazi bundeve sa dodatom vrednošću. Primena novih ekstrakcionih metoda u cilju što boljeg očuvanja bioaktivnih jedinjenja, sa akcentom na karotenoide. Razvijanje metoda za određivanje bioaktivnosti i biodostupnosti raznih proizvoda.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Izolacija, karakterizacija i primena nutraceutika. Student doktorskih studija. Fokus istraživanja usmeren ka razvoju funkcionalnih prehrambenih proizvoda sa dodatkom klijanaca. Određivanje mikrobiološke slike proizvoda i primena različitih ekstrakcionih metoda za dobijanje fitonutritivnog profila proizvoda. Razvoj metoda za određivanje biodostupnosti i bioaktivnosti različitih jedinjenja. Tehnološki koordinator za žita i mlinske proizvode u sklopu FINSLab-a.
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Proizvodi na bazi zrnastih kultura za ishranu ljudi i životinja. Primena fermentacije kiselog testa u proizvodima od žitarica i pseudožitarica, razvoj funkcionalnih proizvoda na bazi žitarica i pseudožitarica. Tehnološki koordinator za žita i mlinske proizvode, belančevinaste proizvode, skrob i proizvode od skroba, kakao proizvode, čokoladu, krem proizvode, bombonske proizvode i kakao maslac (FINSLab).
OBLAST ISTRAŽIVANJA: Bezbednost hrane i hrane za životinje. Mikrobiologija prehrambenih proizvoda namenjenih za ljude i životinje (analiza mikrobiološke bezbednosti i kontrola kvaliteta hrane). Fenomen biofilma, kontrola patogena i sanitacija u prehrambenoj industriji. Iskorišćenje otpada iz industrije hrane u razvoju novih mikrobioloških podloga. Analitičar u mikrobiološkoj laboratoriji u okviru FINSLab-a.