Projekti

#MEĐUNARODNI I NACIONALNI PROJEKTI

realizovani od strane istraživača na Institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu.

TR-6854

Poboljšanje kvaliteta i proširenje asortimana pekarskih i konditorskih proizvoda primenom lekovitog i aromatičnog bilja i njihovih izolata.

Duration: 2005-2008

TR-6853

Razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi ekspandata semena Amaranthus sp. za potrebe pekarske i konditorske industrije.

Coordinator: Dr Marija Bodroža Solarov

Duration: 2005-2008

NPBTN-371010

Niskoenergetska masna punjenja za konditorske proizvode sa dodatkom skrobnih derivata.

Duration: 2005-2008

NPBTN-371009

Specijalni pekarski proizvodi kao funkcionalna hrana.

Duration: 2005-2008

NPBTN-371003

Optimizacija tehnološkog procesa u cilju smanjenja potrošnje toplotne energije u industriji šećera.

Duration: 2005-2008