NACIONALNI

Nutritivni, senzorni i gastronomski potencijal invazivne vrste raka Faxonius limosus u funkciji održivog razvoja ugostiteljsko turističkog sektora AP Vojvodine

Identifikacioni broj projekta: 142-451-2299/2021-01
Početak projekta: 1. jun 2021. godine
Kraj projekta: 1. jun 2022. godine
Finansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost za finansiranje kratkoročnih projekata od posebnog interesa za održivi razvoj u AP Vojvodini u 2021. godini
Korisnik 1: Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, Univerzitet u Novom Sadu
Korisnik 2: Prirodno-matematički fakultet, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Univerzitet u Novom Sadu
Kontakt informacije:
Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, Univerzitet u Novom Sadu
Adresa: Bulevar cara Lazara 1, 21000 Novi Sad, Republika Srbija
Kontakt osoba: dr Jasmina Lazarević
Email: jasmina.lazarevic@fins.uns.ac.rs
Telefon: +381 214853752

Coordinator: Dr Jasmina Lazarević

Duration: 2021-2022

TR-6849

Proizvodnja pšenice namenskog kvaliteta pod kontrolisanim uslovima uz primenu principa HACCP.

Coordinator: Dr Jasna Mastilović

Duration: 2005-2008

TR-6880

Unapređenje genetičkih, proizvodnih i prerađivačkih potencijala pšenice, ječma i alternativnih strnih žita korišćenjem klasične i moderne biotehnologije.

Duration: 2005-2008

TR-6877

Unapređenje tehnoloških procesa i kvaliteta proizvoda u industriji hrane za životinje.

Duration: 2005-2008

TR-6854

Poboljšanje kvaliteta i proširenje asortimana pekarskih i konditorskih proizvoda primenom lekovitog i aromatičnog bilja i njihovih izolata.

Duration: 2005-2008

TR-6853

Razvoj novih funkcionalnih proizvoda na bazi ekspandata semena Amaranthus sp. za potrebe pekarske i konditorske industrije.

Coordinator: Dr Marija Bodroža Solarov

Duration: 2005-2008

NPBTN-371010

Niskoenergetska masna punjenja za konditorske proizvode sa dodatkom skrobnih derivata.

Duration: 2005-2008

NPBTN-371009

Specijalni pekarski proizvodi kao funkcionalna hrana.

Duration: 2005-2008

NPBTN-371003

Optimizacija tehnološkog procesa u cilju smanjenja potrošnje toplotne energije u industriji šećera.

Duration: 2005-2008

NPBTN-351008

Proizvodnja i priprema svinjskog mesa za veleprodaju, maloprodaju, industriju gotove hrane i preradu.

Duration: 2005-2008